Krem chrzanowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.21)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 200 g świeżo utartego chrzanu
- 250 ml śmietany
- sok z cytryny
- sól
- cukier
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Tuż po zakończeniu tarcia chrzanu rozgrzać na patelni śmietanę. Do gorącej wrzucić chrzan, zagotować. Gotować aż chrzan zmięknie. To jest baza, którą można dłużej przechowywać w słoiku w lodówce. Przed podaniem doprawić sokiem z cytryny, solą i cukrem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W