Fava - krem z grochu i oliwy
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.27)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
Składniki:
- 100 g żółtego grochu łuskanego
- 1 cebula
- 1 szklanka oliwy extra vergine
- sok z 1 cytryny
- sól
- pieprz
- listek laurowy
- czerwona cebula
- szczypiorek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Groch namoczyć, odcedzić. Groch zalać świeżą wodą, dodać cebulę pokrojoną w ćwiartki, listek laurowy i oliwę. Gotować groch, aż zmięknie. Uwaga: nie solić wody. Miękki groch odcedzić, usunąć listek laurowy. Groch utrzeć w malakserze dodając sok z cytryn sól i pieprz. Krem podawać posypany wiórkami czerwonej cebuli i posiekanym szczypiorkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W