Roladki a la sushi
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Dietosfera (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia japońska, Kuchnia dietetyczna
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 opakowanie twarożku-150g chudego
- 1 cytryna
- 1 awokado
- kilka listków kolendry
- 2 płatki nori
- 1 marchewka
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- kilka listków świeżego szpinaku
- pęczek szczypiorku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać w miseczce twarożek, miękki miąższ z awokado, sok z cytryny, sól i pieprz aż powstanie gęsta masa. Płatek nori posmarować masą twarożkową, do środka dodać szczypiorek i marchewkę pokrojoną w długie, cienkie paski i całość zwinąć jak sushi. Odstawić do lodówki na minimum 2 godziny. W drugiej miseczce wymieszać olej i sos sojowy aż powstanie sos. Na koniec dodać szpinak.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia dietetyczna
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W