Marynowana pierś z kurczaka
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Dietosfera (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 200 g jogurtu (duży jogurt)
- 6 łyżek stołowych sosu sojowego
- szczypta curry
- 2 ząbki czosnku
- szczypta pieprzu Cayenne
- 1 mała marchew
- ¼ małego selera
- 20 g pora
- 20 g groszku cukrowego
- 1 czuszka
- ½ pęczka kolendry
- 1 cytryna
- 2 tortille
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Oczyścić kurczaka z błon, dodać jogurt, curry, pieprz Cayenne, sól, starty czosnek, połowę sosu sojowego. Wszystko wymieszać i pozostawić mięso w takiej marynacie na noc. Następnie upiec, razem z marynatą, w 180 stopniach ok. 20 min aż kurczak będzie miękki i soczysty. Wszystkie warzywa pokroić w cienkie paski. Podsmażyć je na oliwie z oliwek z czuszką, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz resztą sosu sojowego i posiekaną kolendrą. Pokrojone mięso położyć na warzywach. Podawać z ciepłą tortillą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania dietetyczne
Kuchnia dietetyczna
Dania mięsne
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W