Grzanki z wieńca z jajkiem i ziołową sałatką
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Domowa piekarnia Kucharskiego (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 gruba kromka wieńca
- oliwa z oliwek
- 1 jajko
- 1 papryczka peperoni
- sól i pieprz
Sałatka ziołowa:
- pietruszka, mięta, natka fenkułu, pędy groszku
- oliwa z oliwek
- 1 cytryna
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Listki ziół oderwać od łodyżek, wymieszać z odrobiną oliwy z oliwek, odrobiną otartej skórki i soku z cytryny, odstawić.
Oliwę z oliwek rozgrzać na patelni i usmażyć z obu stron pieczywo. Przełożyć na talerz. Na tej samej patelni na rozgrzanej oliwie podsmażyć przez chwilę posiekaną papryczkę, a następnie wbić na to jajko. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć 30-40 sekund, ułożyć na pieczywie, na jajko nałożyć sałatkę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W