Kawa kuloodporna z masłem i mlekiem roślinnym
Oceń przepis:
Przygotował:
Martyna Chomacka
- Seria kulinarna:
- Dzień dobry, śniadanie (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje, Śniadania
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- podwójne espresso lub świeżo parzona kawa przelewowa
- 100 ml ulubionego mleka roślinnego (kokosowe, owsiane, ryżowe)
- ½ łyżeczki masła
- ½ łyżeczki tłuszczu kokosowego
- spora szczypta mielonego kardamonu
- szczypta cynamonu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Świeżo zaparzoną kawę wlewamy do rondelka. Dodajemy masło, olej, mleko i przyprawy. Całość delikatnie podgrzewamy i blendujemy blenderem ręcznie, aby kawę zemulgować i spienić.
Gotową przelewamy do kubka na wynos albo termosu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Śniadania
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W