Kawa kuloodporna z masłem i mlekiem roślinnym

Kawa kuloodporna z masłem i mlekiem roślinnym
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Martyna Chomacka

Seria kulinarna:
Dzień dobry, śniadanie (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje, Śniadania
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • podwójne espresso lub świeżo parzona kawa przelewowa
  • 100 ml ulubionego mleka roślinnego (kokosowe, owsiane, ryżowe)
  • ½ łyżeczki masła
  • ½ łyżeczki tłuszczu kokosowego
  • spora szczypta mielonego kardamonu
  • szczypta cynamonu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Świeżo zaparzoną kawę wlewamy do rondelka. Dodajemy masło, olej, mleko i przyprawy. Całość delikatnie podgrzewamy i blendujemy blenderem ręcznie, aby kawę zemulgować i spienić. 

Gotową przelewamy do kubka na wynos albo termosu.

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA