Kompot z rabarbaru

Kompot z rabarbaru
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Adriana Marczewska

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rabarbar włożyć do szerokiego garnka, dodać sok z cytryny, cukier i podgrzewać przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką, aż rabarbar zmięknie, ale będzie jeszcze w kawałkach.
Dodać mieszankę owoców i wymieszać, smażyć razem przez minutę, dodać cynamon, cukier wanilinowy. Następnie wlać wodę i zagotować.
Gotować na małym ogniu przez około minutę, zdjąć z ognia i po około 5 minutach przecedzić do czystego naczynia. Można włożyć do kompotu kilka kawałków rabarbaru, plasterek cytryny, kilka owoców z mieszanki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA