Madhubanka
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU (odc.11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 2 szklanki mleka 3,2% i 2 szklanki wody lub 4 szklanki mleka sojowego waniliowego
- 1/3 łyżeczki mielonego zielonego kardamonu
- 1 łyżeczka przyprawy piernikowej /bez dodatku kakao i mąki/
- 4 łyżeczki cukru
- kilka plastrów świeżego imbiru
- 1 łyżka liściastej czarnej herbaty Yunan
- 1 łyżka liściastej czarnej herbaty Earl Grey
- 1 łyżka liściastej czarnej herbaty Madras
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Gotujemy wodę z mlekiem lub mleko sojowe z cukrem dodając przyprawy, gdy zacznie wrzeć wsypujemy herbatę i jeszcze chwilkę gotujemy mieszając. Po zdjęciu z ognia przecedzamy przez sito.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W