Zupa krem z dyni
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.21)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy, Dania z dyni
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 0,5 kg dyni
- 4 łyżki masła
- 1 posiekany ząbek czosnku
- chilli
- tarty korzeń imbiru
- 3 szklanki domowego rosołu
- pieprz
- sos sojowy
- pomidor
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Sparz pomidora, obierz ze skórki. Na rozgrzanym maśle usmaż dynię pokrojoną w kostkę. Dodaj pokrojonego pomidora, imbir, czosnek i chilli, zamieszaj, zalej rosołem. Gotuj, aż dynia będzie miękka, zmiksuj. Dopraw pieprzem i sosem sojowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia indyjska
Zupy
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W