Krem z dyni na mleczku kokosowym

Krem z dyni na mleczku kokosowym
Oceń przepis:
639 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 5 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Dania z dyni

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Składniki na pesto przekładamy do malaksera i miksujemy na pastę.
Dynię kroimy w mniejsze kawałki i jeśli jest to inna dynia niż hokkaido, obieramy ze skórki. Układamy w formie do pieczenia, marchew obieramy i dorzucamy do warzyw, czosnek pozostawiamy w skórce, skrapiamy oliwą i wstawiamy do pieca nagrzanego do 180 stopni na ok. 45 minut.
Następnie przekładamy podpieczone warzywa do garnka, czosnek wyciskamy z łupinki, zalewamy wywarem warzywnym i dodajemy obrane oraz pokrojone w mniejsze kawałki ziemniaki.
Gotujemy razem, aż warzywa zmiękną. Miksujemy blenderem na krem, doprawiamy solą i pieprzem i dolewamy mleczko kokosowe, podgrzewamy na niedużym ogniu, mieszając. Podajemy z pesto zrobionym wcześniej.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA