Tarta cytrusowo - dyniowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- upieczony spód tarty o średnicy 23 cm
- 500 ml ugotowanego miąższu dyni
- 250 ml crème fraîche
- 125 soku z czerwonych pomarańczy (lub mieszanka soków: grapefruitowego
- pomarańczowego i cytrynowego)
- 185 ml cukru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka wanilii
- szczypta soli
- szczypta gałki muszkatołowej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podgrzej piekarnik do temperatury 175°C. Utrzyj razem wszystkie składniki i wylej masę na spód tarty. Piecz 45 min, aż skórka stwardnieje. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Podaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z dyni
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W