Tarta cytrusowo - dyniowa

Tarta cytrusowo - dyniowa
Oceń przepis:
99 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
6

Składniki:

  • upieczony spód tarty o średnicy 23 cm
  • 500 ml ugotowanego miąższu dyni
  • 250 ml crème fraîche
  • 125 soku z czerwonych pomarańczy (lub mieszanka soków: grapefruitowego
  • pomarańczowego i cytrynowego)
  • 185 ml cukru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka wanilii
  • szczypta soli
  • szczypta gałki muszkatołowej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Podgrzej piekarnik do temperatury 175°C. Utrzyj razem wszystkie składniki i wylej masę na spód tarty. Piecz 45 min, aż skórka stwardnieje. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Podaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA