Ciasto miodowe z nutą pomarańczy
Oceń przepis:
Przygotował:
Sugarlady Agata Stankiewicz
- Seria kulinarna:
- Słodka jak Sugar (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 5 jajek
- 120 g cukru
- 150 g masła
- 150 g miodu
- 225 g mąki pszennej
- 45 g mąki ziemniaczanej
- skórka z 1 pomarańczy
Nasączenie
- sok z 1 pomarańczy
- 2 łyżki miodu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Masło umieść w garnuszku. Zetrzyj do niego skórkę z pomarańczy. Masło podgrzej do rozpuszczenia, a na koniec dodaj miód. Wystudź.
Jajka ubij na puch z cukrem. Trwa to dobre 12 minut. Dodaj przesianą mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia na niskich obrotach i wymieszaj. Dodaj przestudzone masło z miodem i wymieszaj. Przelej do formy. Piecz w temperaturze 170 stopni C przez 35 minut.
Po przestudzeniu nasącz ciasto sokiem z pomarańczy wymieszanym z 2 łyżkami miodu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W