Grzyby smażone w cieście
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.11)
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- kapelusze suszonych grzybów, najlepiej prawdziwków
Ciasto naleśnikowe
- 0,5 l mleka
- jajko
- łyżka oleju
- tyle łyżek mąki, by ciasto miało konsystencję śmietanki
- sól, pieprz
- olej do smażenia
- urozmaicenia: posiekany szczypiorek, zmielony wędzony boczek, tarty oscypek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mikserem zrobić ciasto naleśnikowe, doprawić solą i pieprzem, odstawić. Grzyby namoczyć w wodzie. Ciasto można urozmaicić dodając posiekany szczypiorek lub tarty oscypek. W wersji z boczkiem, zmielony boczek wysmażyć na suchej patelni, tłuszcz odlać, a drobne skwareczki dodać do ciasta. Grzyby maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać gorące.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W