Batoniki orzechowo-czekoladowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Desery, Dania na walentynki, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 300 g daktyli bez pestek
- 100 g orzechów laskowych
- kakao i karob w dowolnych proporcjach, w sumie 2-3 łyżki
- ¾ szklanki amarantusa ekspandowanego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Daktyle zmiksuj na miękką masę, a orzechy rozdrobnij. Wymieszaj tak przygotowane składniki z amarantusem. Rozwałkuj masę na papierze do pieczenia, pokrój w zgrabne batoniki, i podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na walentynki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W