Kutia
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Desery, Dania wegańskie, Wegańska wigilia i Boże Narodzenie
Składniki:
- szklanka kaszy pęczak
- szklanka maku
- garść daktyli
- garść fig
- garść rodzynek
- garść moreli
- garść orzechów laskowych i włoskich
- garść migdałów
- syrop daktylowy z kilku daktyli
- szklanka mleka roślinnego
- sok z cytryny do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotuj kaszę pęczak na pół miękko i ostudź. Namoczony dzień wcześniej mak ugotuj i odcedź. Zmiksuj na gęstą masę, dodając stopniowo mleko roślinne. Przygotuj domowy syrop daktylowy. Dwie garści daktyli namocz w niewielkiej ilości wody, a następnie zmiksuj na krem. Orzechy rozgnieć płaskim tasakiem, owoce posiekaj, połącz z pęczakiem i makiem, dodaj domowy syrop daktylowy oraz sok z cytryny do smaku. Kutia jest najsmaczniejsza następnego dnia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W