Kutia
Oceń przepis:
106 ocen Średnia ocena: 3.50

Składniki:

  • szklanka kaszy pęczak
  • szklanka maku
  • garść daktyli
  • garść fig
  • garść rodzynek
  • garść moreli
  • garść orzechów laskowych i włoskich
  • garść migdałów
  • syrop daktylowy z kilku daktyli
  • szklanka mleka roślinnego
  • sok z cytryny do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ugotuj kaszę pęczak na pół miękko i ostudź. Namoczony dzień wcześniej mak ugotuj i odcedź. Zmiksuj na gęstą masę, dodając stopniowo mleko roślinne. Przygotuj domowy syrop daktylowy. Dwie garści daktyli namocz w niewielkiej ilości wody, a następnie zmiksuj na krem. Orzechy rozgnieć płaskim tasakiem, owoce posiekaj, połącz z pęczakiem i makiem, dodaj domowy syrop daktylowy oraz sok z cytryny do smaku. Kutia jest najsmaczniejsza następnego dnia.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA