Lody truskawkowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Malka Kafka
- Seria kulinarna:
- Koszer macher (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia koszerna
Składniki:
- 0,5 kg truskawek (mogą być mrożone)
- 2 jajka
- 250 ml śmietanki 36%
- 0,5 szklanki cukru
- 1 laska wanilii
- 2 łyżki wywaru z buraków
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Truskawki z ziarnami z wanilii i wywarem z buraków zmiksuj, ale nie za drobno. Jajka rozdziel na białko i żółtko - ubij pianę oraz utrzyj kogel-mogel. Śmietanę ubij na sztywno. Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie, ale szybko wstaw do zamrażalnika. Masę zamieszaj kilkukrotnie co 10-15 minut, żeby połamać kryształki lodu, wtedy lody będą delikatniejsze. Po zamrożeniu się masy lody nałóż do pucharków i przystrój świeżą truskawką i liściem melisy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W