Owoce flambirowane nalewką malinową, podane z kremem angielskim
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 2 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- mix owoców leśnych
- brzoskwinia
- masło
- nalewka malinowa
- krem angielski:
- 250 ml tłustego mleka 3,2%
- 1/2 laski wanilii
- 3 - 4 żółtka (w temp. pokojowej, ogrzane)
- 2 - 3 łyżki cukru pudru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotuj mleko z wanilią. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Do masy wlewaj powoli mleko i dokładnie mieszaj. Masę ubji na parze, aż zgęstnieje.
Na maśle podsmaż kawałki borzoskwinii i owoce leśne. Do owoców wlej nalewkę i podpal.
Owoce polej kremem angielskim.
Na maśle podsmaż kawałki borzoskwinii i owoce leśne. Do owoców wlej nalewkę i podpal.
Owoce polej kremem angielskim.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W