Wiosenne roladki na gorąco

Wiosenne roladki na gorąco
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia wietnamska

Składniki:

  • suche placki z mąki ryżowej (papier ryżowy)
  • 250 g mielonej wieprzowiny
  • 10 grzybów mun
  • 2-3 utarte ząbki czosnku
  • 2 posiekane dymki
  • garść namoczonego makaronu sojowego
  • garść pokrojonej w cienkie paski białej kapusty
  • tarta marchewka
  • sparzone kiełki sojowe
  • sos sojowy
  • olej sezamowy
  • sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Dobrze wymieszać składniki nadzienia, powinno być spójne i łatwo się formować. Placki ryżowe zanurzać w misce z wodą i układać na ręczniku, zetrzeć dłonią nadmiar wody. Nakładać na placek garstkę nadzienia. Kiedy placki staną się elastyczne zwijać ciasny krokiecik. Mogą być większe lub mniejsze, z okrągłych placków optymalne mają ok. 8 cm długości i grubość kciuka. Smażyć w gorącym, głębokim oleju. Podawać gorące z zimnym sosem nuoc cham, listkami świeżej mięty i kolendry.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA