Wiosenne roladki na gorąco
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia wietnamska
Składniki:
- suche placki z mąki ryżowej (papier ryżowy)
- 250 g mielonej wieprzowiny
- 10 grzybów mun
- 2-3 utarte ząbki czosnku
- 2 posiekane dymki
- garść namoczonego makaronu sojowego
- garść pokrojonej w cienkie paski białej kapusty
- tarta marchewka
- sparzone kiełki sojowe
- sos sojowy
- olej sezamowy
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Dobrze wymieszać składniki nadzienia, powinno być spójne i łatwo się formować. Placki ryżowe zanurzać w misce z wodą i układać na ręczniku, zetrzeć dłonią nadmiar wody. Nakładać na placek garstkę nadzienia. Kiedy placki staną się elastyczne zwijać ciasny krokiecik. Mogą być większe lub mniejsze, z okrągłych placków optymalne mają ok. 8 cm długości i grubość kciuka. Smażyć w gorącym, głębokim oleju. Podawać gorące z zimnym sosem nuoc cham, listkami świeżej mięty i kolendry.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W