Steki wieprzowe z zielonym groszkiem i pesto z bazylii

Steki wieprzowe
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 5 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia węgierska

Składniki:

Pesto:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zacznij od pesto. Liście bazylii ułóż jeden na drugim, zwiń w rulon i pokrój w cienkie paseczki. Liście przełóż do miski, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz starty ser.
Do całości dodaj kilka łyżek oliwy tak, by połączyć ze sobą wszystkie składniki. Zetrzyj trochę skórki z cytryny, wyciśnij sok – dodaj do smaku. Dopraw solą i pieprzem, pomieszaj, odstaw.

Na mocno rozgrzanej patelni podsmaż steki wieprzowe, z obu stron przez kilka minut. Odstaw. Na tę samą patelnię wrzuć szpinak i groszek zielony, krótko podsmaż, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Podaj steki z zielonym groszkiem i szpinakiem oraz z pesto bazyliowym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA