Polędwica z daniela z purée cebulowym

Polędwica z daniela z purée cebulowym
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 3.20
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 6)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

Buraczki
Purée cebulowe
Do przybrania
  • kwiaty rukwieli morskiej i owoce rokitnika oraz dzikiej róży

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Szalotki obrać i pokroić drobno. Umieścić wraz z masłem, solą i wodą w rondelku na małym ogniu, dusić, aż szalotka zmięknie. Zmiksować na gładko.
Buraczki pokroić na spore kawałki, czosnek obrać. Podsmażyć na maśle i oleju, z dodatkiem tymianku przez 2-3 minuty, cały czas mieszając. Doprawić solą i pieprzem.
Z mięsa ściąć powięzi. Smażyć na maśle na gorącej patelni, do momentu, gdy będzie średnio krwiste. Na koniec ułożyć z boku patelni pokrojone w spore kawałki jabłka oraz oczyszczone owoce dzikiej róży. Doprawić solą. i pieprzem. Przed podaniem odstawić na 15 minut. Podawać pokrojone w plastry na purée cebulowym, z jabłkami i buraczkami, przybrane owocami dzikiej róży, rokitnikiem i kwiatami rukwieli morskiej.

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA