Słodko-kwaśne jagnięce żeberka z agrestowym chutneyem i smażonymi sałatami

Żeberka jagnięce
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 3.80

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Żeberka pokrój na paski i posól. Do miski wlej sambal, ocet i miód. Dodaj cebulę i żeberka. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw. Pokrój agrest, imbir, papryczkę i cebule. Pokrojone składniki wsyp do garnka. Dolej syrop z bzu i ocet. Chutney gotuj na małym ogniu do momentu, aż składniki się rozgotują. Na koniec dodaj pieprz i sól. Wszystkie składniki rozgnieć na miazgę.
Na rozgrzanej patelni grillowej podsmaż żeberka. Następnie wstaw je na 10 minut do bardzo rozgrzanego piekarnika. Sałaty pokrój na ćwiartki i podsmaż na maśle. Dopraw je solą i sokiem z cytryny. Pozostałą z marynowania cebule możesz także podsmażyć na maśle, będzie idealnym dodatkiem do mięsa. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA