Grillowane żeberka wołowe
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z wołowiny, Żeberka
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 2 kg żeberek wołowych
Marynata:
- pół filiżanki octu słodowego
- 2 łyżki prażonego, mielonego kminu
- ćwierć filiżanki brązowego cukru
- 2 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżka tabasco
- 6 posiekanych ząbków czosnku
- 2 łyżki wędzonej papryki
- 1 łyżka oregano
- 1 filiżanka posiekanej natki kolendry
- ćwierć filiżanki oliwy
- 1 łyżka białego pieprzu
- 2 posiekane chili
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Składniki marynaty wymieszać. Wrzucić żeberka i wlać półtorej filiżanki wody. Odstawić do zamarynowania.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i folią aluminiową. Grillować żeberka przez 1,5-2 godziny odwracając co 20 minut.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i folią aluminiową. Grillować żeberka przez 1,5-2 godziny odwracając co 20 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Żeberka
Dania z wołowiny
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W