Sałatka grecka
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC gotowania - kuchnia grecka (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 pomidor
- ½ ogórka
- garść oliwek
- ½ cebuli czerwonej
- 1 zielona papryka
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- oliwa grecka
- 1 łyżeczka octu winnego
- 2 grube plastry sera feta
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pomidory kroimy w małe ćwiartki, cebulę w cienkie piórka lub w krążki. Ogórki myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół, następnie w półplasterki np. pod lekkim kątem. Paprykę kroimy w plastry.
W miseczce układamy warzywa, dekorujemy je oliwkami i przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie na wierzch układamy plastry sera, obsypujemy całość oregano, skrapiamy octem i porządną porcja oliwy. Serwujemy od razu!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W