Szpinak z malinami i orzechami włoskimi
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Mammaryla (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 300 g młodych listków szpinaku
- 150 g malin (mogą być mrożone)
- 30 g orzechów włoskich
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1,5 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżeczki soku malinowego
- 1 łyżka oliwy pieprzowej
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymyj i osusz szpinak. Na łyżce oliwy pieprzowej przesmaż orzechy. Na talerzu ułóż listki szpinaku, wymieszaj z malinami. Wymieszaj w słoiczku sos z: oliwy, octu balsamicznego i soku. Dopraw solą i pieprzem. Tuż przed podaniem posyp szpinak ostudzonymi orzechami i polej sosem. Znakomicie smakuje podany z grillowanym schabem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia włoska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W