Sałata z suszonymi pomidorami
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Maryla al dente (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 600 g różnych sałat
- 80 g pomidorów suszonych w zalewie z oliwy
- 2 szalotki
- 100 g czarnych oliwek
- 50 g obranych pestek dyni
- łyżka balsamico figowego
- sól
- pieprz
- 3 łyżki oliwy extra vergine
- 1,5 łyżki octu balsamicznego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obierz i drobno posiekaj szalotki, pokrój pomidory w paseczki. Wrzuć szalotki i pomidory do dużej miski, w której podasz sałatę. Dodaj łyżkę oliwy z zalewy, 3 łyżki oliwy extra vergine i 1,5 łyżki octu balsamicznego. Posól, popieprz, dokładnie wymieszaj. Upraż na suchej patelni pestki dyni. Pokrój sałaty i tuż przed podaniem wymieszaj z sosem. Dodaj oliwki i pestki dyni, udekoruj strużką balsamico.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W