Okoń morski w warzywach
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Po-smak Turcji (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia turecka
Składniki:
- filet z dużego okonia morskiego (lub innej świeżej morskiej ryby)
- kilka różnokolorowych papryk
- czerwona cebula
- 3 ząbki czosnku
- 6 soczystych pomidorów
- skórka cytrynowa
- 3 liście laurowe
- kmin
- suszone płatki chilli
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Paprykę pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię. Dodać posiekane cebule i czosnek, liście laurowe, ziarna kminu. Dusić ok. 15 minut. Rybę oprószyć solą i pieprzem i ułożyć na patelni obok warzyw (skórą do dołu). Dusić pod przykryciem kolejne 15 minut. Podawać z sałatką ze świeżej rukoli.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W