Torta paesana
Oceń przepis:
Przygotował:
Matteo Brunetti
- Seria kulinarna:
- Bitwa na smaki: David vs Matteo 2 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 200 g czerstwego chleba
- 150 g ciastek amaretti
- 750 g mleka 3,2%
- 100 g masła
- 2 jajka
- 125 g cukru
- 150 g kakao
- 125 g rodzynek
- 50 g mąki
- pralina karmelowo-migdałowa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kawałki chleba i pokruszone amaretti zalej mlekiem i odstaw na noc, żeby zmiękły. Na drugi dzień zblenduj wszystko i dodaj miękkie masło i wszystkie inne składniki po jednym po kolei: jajka, cukier, kakao, rodzynki.
Wlej masę do tortownicy wcześniej nasmarowanej masłem. Dodaj mąkę, wymieszaj i piec w piecu rozgrzanym do 175 stopni przez ok godzinę. Wyciągnij tort i poczekaj, aż ostygnie. Posyp cukrem pudrem i podaj z ubitą śmietaną i amaretti.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W