Linguini al olio
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:500 g makaronu linguini
oliwa
100 g masła
6 ząbków czosnku
1 łyżeczka suszonego chili albo 1 długa papryczka
2 anchois
1 pęczek posiekanej natki pietruszki
ćwierć posiekanej czerwonej cebuli
sól
parmezan
Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę, anchois i czosnek. Dodać ugotowany makaron i natkę pietruszki. Przyprawić do smaku solą i chili.
Podawać z parmezanem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W