Pyzy z warzywnym nadzieniem
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
Składniki:
- Ciasto:
- 20 g drożdży
- 0,5 szklanki mleka
- łyżka cukru
- szczypta soli
- 500 g mąki krupczatki
- 3 łyżki mąki krupczatki – odstawiamy na 20 min. do wyrośnięcia
- Farsz:
- papryka żółta
- papryka czerwona
- czerwona cebula
- marchew
- brokuły
- 3 łyżki oliwy
- łyżeczka soli
- łyżeczka pieprzu
- 2 łyżki octu winnego
- 2 łyżki octu balsamicznego
- łyżka sosu sojowego
- łyżka miodu
- drewniany koszyk z pokrywką i gaza
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do miski wsyp drożdże i dolej ciepłe mleko. Dodaj sól i cukier. Dosyp mąkę i zagnieć ciasto. Następnie przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut do wyrośnięcia.
Przygotuj farsz. Papryki, cebulę, marchew i brokuły posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na oliwie. Dolej ocet winy, ocet balsamiczny, sos sojowy i miód. Przypraw solą i pieprzem.
Wyrośnięte ciasto podziel na mniejsze kulki i rozwałkuj. Następnie na placek nałóż farsz i uformuj kulkę. Drewniany koszyk połóż na garnek w którym gotuje się woda, wyściel gazą i włóż pyzy. Pyzy gotuj pod przykryciem ok. 10 minut. Smacznego!
Przygotuj farsz. Papryki, cebulę, marchew i brokuły posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na oliwie. Dolej ocet winy, ocet balsamiczny, sos sojowy i miód. Przypraw solą i pieprzem.
Wyrośnięte ciasto podziel na mniejsze kulki i rozwałkuj. Następnie na placek nałóż farsz i uformuj kulkę. Drewniany koszyk połóż na garnek w którym gotuje się woda, wyściel gazą i włóż pyzy. Pyzy gotuj pod przykryciem ok. 10 minut. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W