Makaron Crozet z dwoma serami, kiełbasa wieprzowa w białym winie i sos pomidorowy

Makaron Crozet z dwoma serami, kiełbasa wieprzowa w białym winie i sos pomidorowy
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Makarony, kluski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kiełbaski nakłuj widelcem i gotuj kilka minut we wrzącej wodzie, a następnie podsmaż na patelni, aż się zarumienią, odstaw.
Na tej samej patelni zeszklij cebulę na maśle i oliwie, dodaj pomidory, dopraw solą, wymieszaj i podsmaż kilka minut. Wlej wino, wymieszaj z cebulą i pomidorami i dodaj usmażoną kiełbasę. Całość przykryj i duś 15-20 minut na wolnym ogniu. Dopraw do smaku.
Ugotuj makaron wg instrukcji podanej na opakowaniu i odcedź. Przed podaniem wymieszaj ciepły makaron z resztą masła i dwoma rodzajami sera, dopraw do smaku pieprzem.
Serwuj na głębokim talerzu. Porcje makaronu i kiełbasę polej sosem pomidorowym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA