Banany w cieście

Banany w cieście
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 2 przekrojone na pół banany
  • olej do smażenia
  • patyczki do szaszłyków
Ciasto:
  • półtorej filiżanki mąki ze środkiem spulchniającym
  • pół filiżanki skrobi kukurydzianej
  • 2 jajka
  • 1 filiżanka mleka
  • ćwierć filiżanki cukru

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W dużej misce wymieszać składniki ciasta.
Banany nabić wzdłuż na szpadki do szaszłyków. Zanurzyć w cieście i usmażyć w głębokim tłuszczu rozgrzanym do 180°C.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA