Banany w cieście
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 2 przekrojone na pół banany
- olej do smażenia
- patyczki do szaszłyków
Ciasto:
- półtorej filiżanki mąki ze środkiem spulchniającym
- pół filiżanki skrobi kukurydzianej
- 2 jajka
- 1 filiżanka mleka
- ćwierć filiżanki cukru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W dużej misce wymieszać składniki ciasta.
Banany nabić wzdłuż na szpadki do szaszłyków. Zanurzyć w cieście i usmażyć w głębokim tłuszczu rozgrzanym do 180°C.
Banany nabić wzdłuż na szpadki do szaszłyków. Zanurzyć w cieście i usmażyć w głębokim tłuszczu rozgrzanym do 180°C.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W