Zupa gulaszowa z migdałami i oliwkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Kinga Paruzel
- Seria kulinarna:
- Z.U.P.A. 2 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 filety z kurczaka
- 1 l wody
- 2 kostki bulionu warzywnego
- 1 łyżka przyprawy o smaku kurczaka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 50 g zielonych oliwek
- 1 łyżeczka imbiru
- 60 g migdałów
- 1 cebula
- 2 marchewki
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- garść świeżego lubczyku
- 1 łyżeczka przyprawy warzywnej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Filety z kurczaka umyj i osusz papierem. Rozgrzej dno garnka i wlej oliwę. Wrzuć pokrojonego w kostkę kurczaka i dodaj przyprawę. Umyj, obierz i pokrój marchewki i cebulę. Kawałki usmażonego mięsa przełóż do miski. Do garnka, w którym smażyły się filety wrzuć warzywa i zetrzyj imbir. Chwilę podsmaż. Całość zalej bulionem warzywnym. Zagotuj zupę, a w między czasie pokrój paprykę w nieduże paski. Dodaj ją do garnka wraz z usmażonym kurczakiem i oliwkami. Rozgrzej patelnię i wrzuć migdały aby się uprażyły. Zupę podawaj z prażonymi migdałami i posiekanymi listkami świeżego lubczyku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W