Zupa gulaszowa z migdałami i oliwkami

Zupa gulaszowa z migdałami i oliwkami
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Filety z kurczaka umyj i osusz papierem. Rozgrzej dno garnka i wlej oliwę. Wrzuć pokrojonego w kostkę kurczaka i dodaj przyprawę. Umyj, obierz i pokrój marchewki i cebulę. Kawałki usmażonego mięsa przełóż do miski. Do garnka, w którym smażyły się filety wrzuć warzywa i zetrzyj imbir. Chwilę podsmaż. Całość zalej bulionem warzywnym. Zagotuj zupę, a w między czasie pokrój paprykę w nieduże paski. Dodaj ją do garnka wraz z usmażonym kurczakiem i oliwkami. Rozgrzej patelnię i wrzuć migdały aby się uprażyły. Zupę podawaj z prażonymi migdałami i posiekanymi listkami świeżego lubczyku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA