Zupa warzywna z makaronem sojowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Daria Ładocha
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 150 g dyni
- 1 marchewka
- 1 żółta papryka
- 1 średnia cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka mielonej kozieradki
- 2 liście laurowe
- 2 ziela angielskie
- pół łyżeczki soli
- ćwierć łyżeczki pieprzu szczypta cukru trzcinowego
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- pół opakowania makaronu sojowego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki podprażonych pestek dyni
- garść zielonej pietruszki
- półtora litra wrzątku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W garnku podgrzej masło i zeszklij drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj obraną marchewkę startą na tarce o grubych oczkach, mieloną kozieradkę, pokrojoną w kostkę dynię i paprykę, a następnie wszystko wymieszaj. Całość zalej wrzątkiem i gotuj pod przykryciem około 15 minut z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego, soli i pieprzu.
Makaron sojowy namocz w gorącej wodzie na 10 minut i odcedź. Możesz pociąć go nożyczkami na drobniejsze kawałki.
Następnie dodaj do zupy przecier pomidorowy i makaron sojowy. Doprowadź do wrzenia. Na koniec dopraw cukrem, solą i sokiem z cytryny. Podawaj posypane zieloną pietruszką i prażonymi pestkami dyni.
Makaron sojowy namocz w gorącej wodzie na 10 minut i odcedź. Możesz pociąć go nożyczkami na drobniejsze kawałki.
Następnie dodaj do zupy przecier pomidorowy i makaron sojowy. Doprowadź do wrzenia. Na koniec dopraw cukrem, solą i sokiem z cytryny. Podawaj posypane zieloną pietruszką i prażonymi pestkami dyni.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W