Zupa warzywna z makaronem sojowym

Zupa warzywna z makaronem sojowym
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Daria Ładocha

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Dobre dla dzieci

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W garnku podgrzej masło i zeszklij drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj obraną marchewkę startą na tarce o grubych oczkach, mieloną kozieradkę, pokrojoną w kostkę dynię i paprykę, a następnie wszystko wymieszaj. Całość zalej wrzątkiem i gotuj pod przykryciem około 15 minut z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego, soli i pieprzu.
Makaron sojowy namocz w gorącej wodzie na 10 minut i odcedź. Możesz pociąć go nożyczkami na drobniejsze kawałki.
Następnie dodaj do zupy przecier pomidorowy i makaron sojowy. Doprowadź do wrzenia. Na koniec dopraw cukrem, solą i sokiem z cytryny. Podawaj posypane zieloną pietruszką i prażonymi pestkami dyni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA