Beszamelowe krokiety z szynką

Beszamelowe krokiety z szynką
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • pokrojona w kostkę szynka suszona
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • ew. oliwa
  • pokrojona w kostkę cebula

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Plastry szynki pokroić w drobną kostkę. Przygotować gęsty beszamel, ostudzić, wymieszać z szynką, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Opcjonalnie można również dodać podsmażoną cebulę. Dobrze schłodzić, by masa stężała. Uformować z masy wałki grubości kciuka i pokroić na 3-4 cm odcinki. Panierować krokiety w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Dobrze schłodzić. Można przygotować wcześniej i zamrozić. Smażyć w rozgrzanym, głębokim oleju na złoto, podawać na gorąco.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA