Beszamelowe krokiety z szynką
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 2 łyżki masła
- 3 łyżki mąki
- 1 szklanka mleka
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
- pokrojona w kostkę szynka suszona
- bułka tarta
- olej do smażenia
- ew. oliwa
- pokrojona w kostkę cebula
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Plastry szynki pokroić w drobną kostkę. Przygotować gęsty beszamel, ostudzić, wymieszać z szynką, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Opcjonalnie można również dodać podsmażoną cebulę. Dobrze schłodzić, by masa stężała. Uformować z masy wałki grubości kciuka i pokroić na 3-4 cm odcinki. Panierować krokiety w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Dobrze schłodzić. Można przygotować wcześniej i zamrozić. Smażyć w rozgrzanym, głębokim oleju na złoto, podawać na gorąco.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W