Burger z łososia
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Kucharskiego pomysł na kuchnię 2 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 4 bułki maślane
- 4 kawałki łososia (cieńsze kawałki od strony ogona)
- 4 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka miodu
Surówka:
- ćwiartka czerwonej kapusty
- 1 marchewka
- połówka jabłka
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki sezamu
- sól i pieprz
Sos:
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka wasabi
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Łososia przyprawić solą i pieprzem, zamarynować w miodzie i sosie sojowym. Odstawić do zamarynowania na 30 minut.
W tym czasie poszatkować kapustę, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do kapusty. Sezam podprażamy na patelni. Kapustę doprawiamy octem, cukrem, solą, pieprzem. Dodajemy sezam i dokładnie mieszamy.
Sos: Majonez wymieszać z wasabi.
Łososia usmażyć na patelni zaczynając od strony skóry. Rybę zdjąć z patelni i zdjąć z każdego kawałka skórę. Na patelnię dolać marynatę i zredukować do gęstego sosu. Sosem posmarować kawałki ryby.
Bułki przekroić na połowę. Na dolną część nałożyć surówkę, na niej rybę, wierzch ryby posmarować majonezem wasabi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W