Spaghetti ze smażonymi kiełkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 25 dag makaronu spaghetti
- 10 dag mieszanki kiełków roślin strączkowych
- 5 gałązek świeżej bazyli
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka brązowego cukru
- 1 łyżka oliwy truflowej
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 łyżki wegańskiego kawioru wasabi
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do makaronu ugotowanego al’dente dodajemy masło i oliwę truflową oraz kawior wasabi. Mieszamy i odstawiamy na bok pod przykryciem aby nie wystygł. Smażymy kiełki z dodatkiem brązowego cukru na oliwie. Gdy cukier zacznie się rozpuszczać dodajemy sos sojowy i jeszcze chwilę smażymy cały czas mieszając. Pod koniec dodajemy posiekaną bazylię, mieszamy z gorącymi kiełkami i kładziemy na talerzu z makaronem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W