Oglądaj jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź
Wiosenne ATELIER SMAKU
magazyn, Polska, 2010, 6 x 8
Wegetarianie Jola Słoma i Mirek Trymbulak zapraszają do swojej wiosennej kuchni. Piąta seria programu to historia o tym wszystkim co powinno pojawić się na stole by zregenerować siły po długiej zimie i przygotować się do sezonu letniego. Będzie zielono, odżywczo i chrupiąco. Na talerzu pojawią się nowalijki świeże zioła, sałaty i kiełki - wszystko to, z czego można przygotować zdrowy i szybki pełen energii posiłek.
Wiosna to czas, kiedy po długiej zimie wszystko budzi się na nowo do życia. Na lokalnych targowiskach i bazarach stragany uginają się pod ciężarem nowalijek. W nowej serii gospodarze programu stawiają na dwa kolory: biały i oczywiście zielony! Wszystkie potrawy, pełne witamin i sezonowych składników z pewnością przypadną do gustu nie tylko wegetarianom ale też wszystkim, którzy czekają na wiosenny powiew w kuchni.
Jola i Mirek zaproponują, jak zawsze, wyborne potrawy, które można przygotować w mgnieniu oka, a ich oryginalnością zaskoczyć bliskich. W biało-zielonym menu znajda się takie rarytasy, jak lassi z rzeżuchy, sałatka w ziemniaczanym koszyku z kalarepą, gruszkami z octu, pestkami dyni i papryką, spaghetti z guacamole z zielona papryką i smażonymi kiełkami, chłodnik z pomidorami i rukolą, czy nowalijki z dipem z mleka kokosowego, orzeszków nerkowca, miodu...
Jola Słoma i Mirek Trymbulak, wegetarianie, projektanci mody, autorzy dwóch książek kulinarnych "Nakarmić duszę" i "Ubrać duszę". W Kuchni.tv gotują w kolejnych seriach programu "ATELIER SMAKU" potrawy wegetariańskie i wegańskie.
gospodarze programu: Jola Słoma i Mirek Trymbulak
''ATELIER SMAKU'' jest zarejestrowanym znakiem towarowym R-218208
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź