Sałatka z awokado, suszonymi pomidorami i kiełkami

Sałatka z awokado, suszonymi pomidorami i kiełkami
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • kilka liści sałaty lodowej
  • 10 dag mieszanki kiełków roślin strączkowych
  • 5 dag pestek dyni
  • 1 awokado
  • 5 dag suszonych pomidorów z oliwy
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka kremu balsamicznego
  • kilka owoców miechunki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do miseczek utworzonych z liści sałaty lodowej wkładamy kiełki, pokrojone suszone pomidory, kawałki awokado i posypujemy pestkami dyni podprażonymi na suchej patelni z odrobiną sosu sojowego. Polewamy kremem balsamicznym oraz odrobiną oleju ze słoiczka z suszonymi pomidorami. Dekorujemy owocami miechunki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA