Sałatka z awokado, suszonymi pomidorami i kiełkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- kilka liści sałaty lodowej
- 10 dag mieszanki kiełków roślin strączkowych
- 5 dag pestek dyni
- 1 awokado
- 5 dag suszonych pomidorów z oliwy
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka kremu balsamicznego
- kilka owoców miechunki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do miseczek utworzonych z liści sałaty lodowej wkładamy kiełki, pokrojone suszone pomidory, kawałki awokado i posypujemy pestkami dyni podprażonymi na suchej patelni z odrobiną sosu sojowego. Polewamy kremem balsamicznym oraz odrobiną oleju ze słoiczka z suszonymi pomidorami. Dekorujemy owocami miechunki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W