Zielona sałatka z panierowanym serem litewskim i dressingiem miodowo-malinowym
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 3 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki, Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
- liście różnych sałat
- rukola
- zielony groszek
- nać pietruszki
- koperek
- dymka
- Ser panierowany:
- kawałek sera litewskiego pokrojonego w paski
- 1 jajko
- 4 łyżki kaszy manny
- olej
- 2 kromki chleba litewskiego pokrojone w paski i zgrillowane
- Dressing:
- 1 łyżka miodu
- 150 g malin
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sok z połowy cytryny
- 2 kromki chleba litewskiego pokrojone w paski i zgrillowane
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj wszystkie składniki sałatki.
Przygotuj dressing: wymieszaj oliwę z oliwek z sokiem z cytryny, łyżką miodu i 50 g malin. Odstaw.
Przygotuj panierowany ser: na głęboką patelnię wlej dużą warstwę oleju. Rozgrzej do temperatury 175 stopni.
Obtocz kawałki sera w jajku i mannie. Smaż do złocistego koloru. Wyciągnij i odsącz w ręczniki papierowe.
Na talerz przełóż sałatkę, dodaj panierowany ser i polej wszystko dressingiem. Podawaj z chlebem litewskim.
Przygotuj dressing: wymieszaj oliwę z oliwek z sokiem z cytryny, łyżką miodu i 50 g malin. Odstaw.
Przygotuj panierowany ser: na głęboką patelnię wlej dużą warstwę oleju. Rozgrzej do temperatury 175 stopni.
Obtocz kawałki sera w jajku i mannie. Smaż do złocistego koloru. Wyciągnij i odsącz w ręczniki papierowe.
Na talerz przełóż sałatkę, dodaj panierowany ser i polej wszystko dressingiem. Podawaj z chlebem litewskim.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W