Sałata mieszana z wątróbkami z patelni i sosem malinowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
Składnik główny
- 2 garście wymieszanych liści roszponki, małego szpinaku, lollo rosso i radicchio
Wkładka
- 200 g oczyszczonych wątróbek drobiowych
- olej, pieprz
Dodatki
- talarki czerwonej cebuli
- świeże maliny
- oliwa extra vergine
- ocet winny
Sos
- 6 łyżek oliwy extra vergine
- 2 łyżki syropu malinowego
- 3 łyżki czerwonego octu winnego
- łyżeczka musztardy dijońskiej
- sól, pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Musztardę wymieszać z octem, syropem malinowym, solą i pieprzem, stopniowo dolewać oliwę ciągle mieszając, aby sos stał się gęsty i kremowy w konsystencji. Dosmakować, powinien być wyraźnie słodko-kwaśny i lekko ostry od musztardy i pieprzu. Wątróbki usmażyć na gorącym oleju, powinny pozostać różowe w środku, doprawić pieprzem. Osuszone sałaty porwać i wymieszać w dużej misce z oliwą i octem. Sałatę ułożyć na indywidualnych talerzach, na każdą porcję położyć kilka usmażonych wątróbek, talarki czerwonej cebuli i kilka malin. Sos malinowy podać obok.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania dietetyczne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W