Zupa z kurczaka z trawą cytrynową i makaronem

Zupa z kurczaka z trawą cytrynową
Oceń przepis:
68 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Dania dietetyczne
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Dokładnie umyj podudzia kurczaka, a następnie ściągnij z nich skórę, wrzuć do garnka i zagotuj. Następnie obierz marchewkę i pokrój w cienkie plasterki. W międzyczasie ugotuj makaron. Obierz czosnek i posiekaj chili w drobne paseczki. Trawę cytrynową obierz ze zdrewniałej, zewnętrznej łodygi. Uderzając o blat kuchenny zmiękczysz twardą końcówkę i uwolnisz aromat trawy cytrynowej. Kiedy woda z kurczakiem już się zagotuje, ściągnij z niej szumowiny i dodaj do niej przygotowane wcześniej składniki: trawę cytrynową, czosnek, chili i marchewkę. Z bulionu wyjmij kurczaka, przestudź go i oddziel mięso od kości. Bulion dopraw jeszcze sosem sojowym i sokiem z limonki. Tak przygotowaną zupę podawaj z makaronem, kawałkami kurczaka i świeżą kolendrą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA