Tatar
Oceń przepis:
Przygotował:
Grzegorz Łapanowski
- Seria kulinarna:
- Ł'apetyt (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 400 g ligawy
- 3 ogórki konserwowe
- kilka marynowanych grzybów
- 1 małe chilli
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 cebula
- 2 łyżki sosu sojowego
- kilka kropel tabasco
- sok z 1 cytryny
- 1 żółtko
- kilka kropel oliwy truflowej
- kilka owoców kaparów i kiełków lucerny do przybrania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso drobno posiekać lub zmielić. Ogórki, chilli, grzyby i cebule pokroić w drobną kosteczkę. Do mięsa dodać roztarty czosnek, pokrojone warzywa i posiekaną natkę. Przyprawić sosem sojowym, tabasco i sokiem z cytryny. Podawać polane żółtkiem rozbełtanym z oliwą truflową.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W