Remulada selerowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- średni seler (ok. 1/2 kg)
- jabłko Granny Smith
- żółtko
- łyżeczka octu z białego wina
- łyżka ziarnistej musztardy diżońskiej
- miarka oleju z pestek winogron
- sól i pieprz
- sok z cytryny do smaku
- 2 łyżeczki roztartych ziaren fenkułu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obrać seler, przepołowić i pokroić w cienkie słupki. Tak samo pokroić jabłko i zmieszać słupki w misce. W miseczce utrzeć żółtko z octem i musztardą. Dodawać po kropelce olej, żeby uzyskać gęsty majonez. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wmieszać ziarna fenkułu. Wymieszać majonez z selerem i jabłkiem. Zakryć i schłodzić przez kilka minut przed podaniem.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W