Sałatka z owoców morza
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Przykaza
- Seria kulinarna:
- Jak Piotr przykazał (odc.12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska, Kuchnia hiszpańska, Kuchnia grecka
Składniki:
- krewetki
- kalmary
- ośmiornice
- krewetki koktajlowe
Marynata
- oliwa
- ¼ szklanki octu winnego
- sok z 1 cytryny
- 2 ząbki czosnku
- ¼ czerwonej papryki
- 1 czuszka
- natka pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wyparzyć przez około 5 minut owoce morza: krewetki, kalmary, ośmiornice, krewetki koktajlowe. Przygotować marynatę: połączyć oliwę, odrobina octu winnego i sok z cytryny. Dodać drobno posiekaną natkę pietruszki, 2 ząbki czosnku, drobno posiekaną czerwoną paprykę. Pieprz, sól i czuszka (można ją zastąpić drobno posiekanym świeżym chilli). Marynować owoce morza w zalewie kilka godzin.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W