Sałatka z owoców morza

Sałatka z owoców morza
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.30

Składniki:

Marynata

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wyparzyć przez około 5 minut owoce morza: krewetki, kalmary, ośmiornice, krewetki koktajlowe. Przygotować marynatę: połączyć oliwę, odrobina octu winnego i sok z cytryny. Dodać drobno posiekaną natkę pietruszki, 2 ząbki czosnku, drobno posiekaną czerwoną paprykę. Pieprz, sól i czuszka (można ją zastąpić drobno posiekanym świeżym chilli). Marynować owoce morza w zalewie kilka godzin.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA