Dorada z szynką pata negra
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni Świeta (odc.12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
Składniki:
- 4 filety dorady
- 8 plasterków suszonej szynki
- skórka otarta z cytryny
- posiekany korzeń imbiru
- sól
- pieprz
- nać pietruszki
- oliwa
- białe wino
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotować marynatę: wymieszać oliwę z białym winem, solą, pieprzem, skórką cytrynową i posiekanym korzeniem imbiru. Filety podzielić wzdłuż na pół i wymieszać z marynatą. Odstawić, by się przegryzły. Każdy pasek ryby owinąć plasterkiem szynki. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem i piec w temperaturze 160 stopni C przez 15 minut aż ryba będzie gotowa, a szynka zrumieniona. Podawać z koprem włoskim smażonym powoli na sklarowanym maśle.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W