Tapasy
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 2 (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
Składniki:
- kilka kromek bagietki grillowanej
- 4 plastry szynki długodojrzewającej Iberico
- 4 plastry sera owczego Manchego
- ½ gruszki pokrojonej w cienkie plastry
- 1 ząbek czosnku
- oliwa z oliwek
- 1 kaszanka morcilla (hiszpański odpowiednik polskiej kaszanki, bez kaszy), pokrojona w grube plastry
- 1 cebula pokrojona w talarki
- garść świeżego szpinaku
- ½ puszki ciecierzycy
- 1 łyżka rodzynek namoczonych w hiszpańskim occie Jerez
- skórka z pomarańczy
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Tapas z szynką – podsmaż gruszkę na patelni. Wyciśnij czosnek na grillowane kromki bagietki. Na każdą połóż szynkę, ser i gruszkę. Całość polej oliwą i dopraw pieprzem.
Tapas z kaszanką morcilla – zeszklij cebulę na patelni, dodaj kaszankę i podsmażaj kilka minut. Następnie dodaj ciecierzycę, rodzynki i szpinak. Całość podsmaż minutę. Dopraw do smaku i dodaj skórki z pomarańczy. Serwuj od razu!
Tapas z kaszanką morcilla – zeszklij cebulę na patelni, dodaj kaszankę i podsmażaj kilka minut. Następnie dodaj ciecierzycę, rodzynki i szpinak. Całość podsmaż minutę. Dopraw do smaku i dodaj skórki z pomarańczy. Serwuj od razu!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W