Tofu ssamjang

Tofu ssamjang
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 5.00
Seria kulinarna:
Nie tylko kimchi (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Pasty do chleba
Kuchnia świata:
Kuchnia koreańska

Składniki:

  • 1 kostka tofu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 30 g czosnku
  • kilka łodyg szczypioru
  • 1 cebula
  • 2 łyżki pasty sojowej doenjang
  • 1 łyżka pasty paprykowej gochujang
  • 1 łyżka alulozy lub brązowego cukru
  • 1 papryczka chili cheongyang
  • trochę oleju sezamowego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrój szczypior i papryczkę w plasterki. Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na patelni na oliwie.

Rozgnieć tofu widelcem w misce. Dodaj na patelnię do cebuli, wymieszaj. Dodaj pastę sojową i pastę z czerwonej papryki, wymieszaj i podsmaż. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszaj. Dodaj cukier lub alulozę, wymieszaj.

Na koniec dodaj pokrojoną papryczkę i szczypior. Polej olejem sezamowym i wymieszaj tuż przed jedzeniem. Serwuj z pieczywem, ryżem, lub jako dodatek do warzyw.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA