Tofu ssamjang
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nie tylko kimchi (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Pasty do chleba
- Kuchnia świata:
- Kuchnia koreańska
Składniki:
- 1 kostka tofu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 30 g czosnku
- kilka łodyg szczypioru
- 1 cebula
- 2 łyżki pasty sojowej doenjang
- 1 łyżka pasty paprykowej gochujang
- 1 łyżka alulozy lub brązowego cukru
- 1 papryczka chili cheongyang
- trochę oleju sezamowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrój szczypior i papryczkę w plasterki. Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na patelni na oliwie.
Rozgnieć tofu widelcem w misce. Dodaj na patelnię do cebuli, wymieszaj. Dodaj pastę sojową i pastę z czerwonej papryki, wymieszaj i podsmaż. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszaj. Dodaj cukier lub alulozę, wymieszaj.
Na koniec dodaj pokrojoną papryczkę i szczypior. Polej olejem sezamowym i wymieszaj tuż przed jedzeniem. Serwuj z pieczywem, ryżem, lub jako dodatek do warzyw.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W