Mix grillowanych owoców
Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań (odc.22)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery, Dania z grilla
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 2 śliwki
- ananas
- 2 gruszki
- 2 jabłka
- 50 g cukru
- 4 opakowania cukru cynamonowego
- 100 g czekolady gorzkiej
- 100 g czekolady białej
- 300 ml mleka kokosowego
- 50 ml rumu Malibu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Umyte owoce; gruszki, śliwki przekrój na pół. Ananasa obierz ze skóry. Pokrój na plasterki. Usuń rdzeń ze środka. Mleko podgrzej, ale nie zagotuj. Czekoladę pokrój na kawałki. Do połowy mleka kokosowego dodaj białą czekoladę, a do drugiej gorzką. Zamieszaj tak, by czekolady dobrze się rozpuściły dolej do każdej z nich kieliszek alkoholu. Obtocz owoce w cukrze zwykłym i cynamonowym. Zawiń w folię aluminiową. Ananasa obtocz i piecz nie zawiniętego. Piecz na średnio rozgrzanym grillu. Po 5 minutach przekręć owoce o 90 stopni tak, by utworzyć na nich dekoracyjną kratkę. Podaj sos w miseczkach.
© Jacek Sikora
© Jacek Sikora
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W