Grillowane rybne szaszłyki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Dania z grilla
- Ilość osób:
- 1
Przygotowanie:
Składniki:300 g płaskonia albo karmazyna
2 łyżki czerwonej pasty curry
1 filiżanka natki kolendry
2 posiekane dymki
sok i skórka z 1 limetki
1 posiekany liść limetki kaffir
pół łyżeczki oleju sezamowego
1 łyżeczka sosu rybnego
olej z otrębów ryżowych
kolendra i limetka do dekoracji
Przygotowanie:
Wszystkie składniki (poza olejem i dekoracją) rozdrobnić na gładką masę. W razie potrzeby doprawić do smaku. Tak przygotowaną masą okleić metalowe albo drewniane, namoczone szpadki do szaszłyków.
Średnio rozgrzany grill natłuścić olejem. Grillować szaszłyki na złocisty kolor z obu stron.
Podawać z kolendrą i cząstkami limetki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W