Ryba po marokańsku

Ryba po marokańsku
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia marokańska, Kuchnia koszerna

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do szerokiego garnka wlej oliwę. Wsyp wszystkie przyprawy z wyjątkiem soli. Lekko je podsmaż, żeby całość nabrała brązowego koloru. Dołóż pokrojoną w talarki marchew. Wymieszaj i podduś do zmięknięcia (można dodać odrobinę wody). Pokrój paprykę na 8 dużych kawałków, dorzuć do marchwi. Podduś przez kilka minut. Rybę ułóż na dnie garnka rozsuwając marchew i paprykę, na wierzch wrzuć oliwki, dolej sok z cytryny wino, posól. Nie mieszaj. Duś na małym ogniu przez około 20 min. Na koniec dodaj natkę kolendry w całości, wyłącz palnik i zostaw pod przykryciem na 20 min. Podaj z białym pieczywem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA